A másik fontos gombról

Van egy ingyenes, shareware UNIX: a LINUX.

A mondat igazságtartalmát radikálisan növelhetjük azzal, ha a Linux szót kicseréljük egy számomra egyelőre nem ismert fogalommal, másképp sehogy sem áll össze a fejemben a fennebbi nyilatkozat. Hogy mennyiben UNIX a Linux, hagyjuk meg annak okfejtését a nálam hozzáérthetőbbek felé, de hogy ingyenes lenne és shareware, na de kérem!

A fenti kijelentést joggal gondolhatja Olvasóm, hogy akár Tomket is írhatta volna – de ő csak mondta –, helyette megtette ezt a nagysikerű Hálózati szoftverek szerzőjeként megismert: Englert Tamás. Nem kívánom a nyájas Olvasót holmi olyan részletkérdésekkel untatni, mi szerint a Linux nem operációs rendszer, hanem rendszermag, a forráskódja pedig végképp nem shareware, hanem szabadon hozzáférhető és megismerhető, semminemű korlátozásba nem ütközünk a használata során. És ingyen sör pedig nincs.

Hogy ne kerítsünk ekkora feneket a könyvben ezen csupán kiegészítésként felemlített pontnak, örömmel bemutatom a Novell NetWare NWADMIN.EXE segédalkalmazásának legfőbb funkcióját (fliker ribancok előnyben):

A másik fontos gomb: a »More«

Megtanultam a leckét, a könyv eladó.

Reklámok