Ossza meg teendőit számítógépeivel!

A GNOME munkaasztal gyári kellékeként felmutatott Tomboy jegyzettömb* kisalkalmazás utóbbi fejlesztésének egyike, hogy tetszőleges távoli számítógéppel szinkronizálhatjuk elvégzendő feladataink listáját. A funkció eléréséhez szükség esetén az illetékes bővítményt kapcsoljuk be. A WebDavos megoldás helyett szerkesztőségünk az SSH kapcsolat feletti megosztást választotta. Ennek üzembe helyezéséhez Fedora rendszeren további programcsomagok telepítése nem szükséges, mindazonáltal a felhasználónkat a fuse csoport tagjaként meg kell jelölni, ki–ki ízlésének megfelelő módozattal (Rendszer–Adminisztráció–Felhasználók és Csoportok, netán usermod -G -a gabor).

A szinkronizáció beállításainal opcionálisnak jelölt mappaútvonalat lesz szíves kötelezően kitöltetni (javaslat: ~/.tomboy-sync, de hozza is létre!), ellenkező esetben a távoli felhasználó saját mappájába szemetel in direkt.

A Tomboy szinkronizálás befejeződőtt

Az alkalmazás automatizáltan nem szinkronizálja a jegyzeteinket (vagy csak broken feature), ezt a szerkesztett jegyzet Bővítmény fülében teheti meg kézi vezérléssel.


* A jegyzettömb alkalmazásnak köze sincs a Windows™ Notepad kódnevű valójában szöveg editorjához.

Reklámok