A basszusgitár mögött, doktor úr!

Két percig kerestem, hogy hol van az a nigger, akinek a szájából ilyen ének zúdul, majd amikor a két vokalista lány segge között bevillant a mike mögött daráló dreadlockos dobos tini tejfelképe (Krecsmáry Zsolt), aszittem összeszarom magam, öregem. A Knotty Headz alatt kicsit kellemetlenül éreztem magam, hogy bármerre néztem a színpadon, mindenki fiatalabb volt nálam egy ötössel, a tömeget alkotó első három–négy sorban is az átlagéletkort csak az osztálytársak – a szúros fűszagtól némileg már bódult – aggódó szülei húzták feljebb. A Knotty Headz szerkesztőségünk által követendőként kitűzőtt zenei izléssel konform, dub és roots elemeket felmutató reggae-t játszik. Az igazság az, hogy szemtelenül jól.

Knotty Headz az A38-on

Fotó: Knotty Headz (iWiW)

A tizenegy tagú csapat tökéletes aperétifként szolgált mindazok számára, akik nem akarták megvárni, míg a Café a szombati adásban egy az egyben, és megváltották valamennyi jegyet a zene stílusban már ütköztetett, az együttes tagjainak számát tekintve viszont szimpatizáns Irie Maffia lemezbemutatójára.

Irie Maffia Fel a kezekkel! c. albumának borítójaAz új LP-re és a közelgő Mikulásra kifényezett csizmát ringó csöcsű négerbabákkal és Jah Turbannal tuningolt koncert támogatta meg. Az allstars formáció utánozhatatlan hiphop–rock–reggae live élményét a visszát megelőző produkció emelte, ahol a Maffia Krsa (PASO) vendégszereplésével imbojgatta meg a hajót, hogy majd a záróakkordok alatt végig ütemre sodrodjék az A38. Ha még nincs meg az új cédé, hát vedd meg, ha meg nem, hát hangolj rá vagy DJ Keyserre, és hallgass bele például a General Levy-jal közösen rögzített Bomboklaatba.

Reklámok