What your soul sings

Valószínüleg én vagyok az egyetlen, aki olvassa a kerületi Hírnök-öt, így a rendőrségi rovat csupán az én logikámat tornáztatja meg hétről–hétre (XIII. kerületi hírnők, XIII. évfolyam 5. szám, Rendőrségi esetek).

Mire visszaérkezett, a hátsó ülésről hiányzott egy laptop, egy mobil telefon, valamint a cég iratai. A kár meghaladja a 200 ezer forintot. […] Amikor a tulajdonos visszatért autójához, annak ajtaját megrongálva, zárját felfeszítve találta […] az autóból nem hiányzott semmi, de az autóban okozott kár mintegy 150 ezer forint.

Te ezt érted? Ha feltörnek egy autót, akkor a becsült kár 150 ezer, de ha el is viszik belőle a nótbukot meg a telefont, akkor helyből 200. Nem tudom, milyen laptop meg mobil az, aminek összértéke 50 rongy körül mozog, de megvenném! – Más.

Nem ritkák az ilyen támadások idős emberek ellen. Ezért azt javasoljuk, hogy a[z ATM-ből] felvett pénzt osszák szét kabátjuk külső, belső zsebeiben, és ha a zsebesek valamelyikhez hozzá is jutnak, csak a felvett pénz egy részét érhetik el.

Erre mondta Hofi elvtárs, hogy injekciót! Logikus, a megoldás az, hogy a bugyidba rejtsd a pénzt, ha két percre is kiszállsz az autóból, vidd magaddal inkább a hátizsákodban a mindent, mindahelyett, hogy talán a mélyen tisztelt rendőrség szolgálna és védne. Hát igen, tisztelt Koós Tamás (ő a cikkíró, ne viccelj!), ez is egy lehetőség.

Reklámok