Ubuntu előadás sorozat a tévében

A téma bőven túlmutat ezen hasábok keretén, de más fórum úgy tűnik nem kínálkozik (magyar Ubuntu blogot a népnek!), így megragadom az alkamat, hogy a konferenciáról lecsúszott, Ubuntu iránt érdeklődők figyelmébe ajánljam a LinuxPortál televízió műsorban induló új blokkot, amelyben a rendezvényen elhangzott előadásokat mutatja fel az elkövetkezendő szerdánként az adás, a mai napon első ízben Ubuntu aperétíf c. anyagommal. Kezdés pontban 21.15-kor, jóval a tévémaci után.

Ubuntu grafika

Az Ubuntu egyre népszerűbb Magyarországon is, így észszerű megfontolás, hogy egyre több médium foglalkozik vele. Gibizer Tibor, a LinuxPortál műsorvezetője és egyben az Ubuntu konferencia egyik házigazdája megkeresésünkre elmondta, hogy az Ubuntu sorozat elindításával a cél ugyanaz, mint eddig, „tájékoztatás, a Linux népszerűsítése, színvonalasan megmutatni, hogy van más alternatíva is.”

– Volt 1 konf, ott voltak super előadások, szerintem a legtermészetesebb, hogy megpróbáljuk elcsalni őket, hogy minél többen megismerhessék. A kimondottan Ubuntu specifikus előadások azért jók, mert az Ubuntun keresztül mutat be fontos területeket, segít megismerni a disztribet, amik meg kevésbé specifikusak, azok is jók, hiszen az ott szerzett tudás biztosan átültethető más terjesztésre is – nyilatkozott Gibzo szerkesztőségünknek.

Reklámok