Welcome to Babylone

Gary Dub 'First Steps' korongjának borítójaHa egy kíváló, reggae dub stílusjegyeket felvonultató elektronikus korong akad a kezünkbe, a szerző vitathatatlanul francia származású. Hallás után hasonlóképpen üdvözöltük Gary Clunk Frist steps albumát, amelynek első ízben kislemezéhez volt szerencsénk valamely járatott podkaszt jóvoltából, majd a Starfroschról pedig kikölcsönöztük a hiányzó számokat is. Clunk (született Gaëtan Pastor), vagy a többek által ismert nevén Gray Dub, tizenkilenc évesen dobta ki házi készítésű First steps összeállítását, amelyet azóta jó eséllyel játszanak Bordeaux klubjai.

A hazai dub kedvelő közönséget időről-időre az A38 es a Trafó szokta megörvendeztetni egy-egy francia csapattal, noha a közeljövőben inkább a dzsezzt favorizálják az említett kultúrális központokban, de ami késik, nem múlik. És hogy a kemény téli hónapokban se mararadjunk dub nélkül, érdemes tizenhatodikán csütörtökön az MTV1 szokásos A38 közvetítésére hangolni, ezúttal az időközben elkurvult Anima egy koncertjét húzzák elő az archívumból.

Gary Clunk meets Manutension

Itthon a magát szellemében haladónak képzelő Mama Records sem pártfogol egyebet, csak a Radio Cafén agyonjátszott mainstream csemegéket, de már itthon is elérhető a PayPal; bátran töltse le a zenét, és támogassa a művészt.

Listen to Own Vision.

Reklámok