DragonEdit weblapszerkesztő Palmra

A Weblabor révén figyeltem fel a DragonEdit HTML-szerkesztőre. Noha alapvetően elzárkozom a trükkös honlapvarázsló eszközöktől (Emacs is my religion), ezúttal mégis közelebbről szemügyre vettem az alkalmazást, lévén Palm tenyérgépekhez készült. Persze gondolhatja teljes joggal, hogy weblap készítésen túl nagyobb perverziót már valóban csak az jelenthet, ha mindezt valaki egy PDA-n szeretné véghez vinni.

A DragonEdit zártforrású, 15 napig ingyenesen kipróbálható demo. A projekt honlapjáról beszerezhető PRC programfájl és PDB kiegészítők telepítését követően rögvest birtokba vehetjük a szerkesztőt. Az alkalmazással a forráskódot túrhatjuk, ne WYSIWYG editorra tessenek gondolni. A képernyő determinált méretéből kifolyólag a nyújtott eszköztár igencsak szűkös, érdekes azonban, hogy még így is helyet szorítottak egy Flash objektum beszúrását segítő varázslónak. A DragonEdit kereső és csere funkciója támogatja a reguláris kifejezéseket, amit még kemény pénzekért árult asztali testvérei sem nyújtanak mindig. A kor követelményeinek eleget téve XHTML kompatibilis módban is szerkeszthetünk, több dokumentumot is képes egyszerre kezelni, lehetőséget biztosít automatikus kulcsszó kiegészítésre, munkánk eredményét pedig Blazer, Netfront, Web Pro és Xiino böngészők egyikében tekinthetjük meg. Ha elégedettek vagyunk, akkor a beépített FTP kliens segítségével hálózati kapcsolat birtokában fel is tölthetjük.

Magától érthetődő, hogy nem egy mindennapos munkára szánt toolt ad a Green Dragon Software a kezünbe, azonban a megrendelő óhaját kielégítendő apróbb módosításokat bármikor könnyen megejthetünk a karbantartott webhelyeinken. A szoftver minimum platformja a cég honlapjáról nem derül ki, szerkesztőségünk Palm T3-on tesztelte, sikerrel.

Reklámok