Ember a vízben!

Ajánlom L-nek.

Már többször kötöttem hátra a csuklóm, horzsolta is olykor, megakadályozandó a fejemben tolongó gondolatok míves betűk formájában testet öltsenek, ezúttal azonban megadom magam az írás előtt kicsi dobogó szívvel — jöjjön, aminek jönnie kell. Tisztább lelkületű nyájas olvasóim kedvéért előre bocsátanám, kocka téma következik, mindemellett persze a szakmai mivolt is csupán egy köntös, amibe a nagy betűs ÉLET bújik, geek rovatunk tehát, bátran lehet érdekesebb csemegék közül mazsolázgatni a lap alján terpeszkedő blogrollban. Tudja, ahol van sok link, hogy ő kit olvas. Vagy kit ajánl.

As a captain, I think it’s important that the players really know who you are and what you stand for, what your beliefs are, and to be consistent in those if things are going good or things are going bad. (Mark Messier)

Bizonyára hallott már a web kettő pont nulláról, ezen fogalom tisztázására nem térnék ki, számos fórum foglalkozik vele a weben (olvasson róla a Wikipédián), okosak meg okosok már szerveztek is köréje konferenciát itthon és másutt, körülírják és definiálják azt, ami igazából nincs is. Amikor ezen fikció hazai implementálásának nekiestek a szakik (ugye Ön is érzi a finom paradoxitást?), jobbá mondva magukat szakinak valló szakik, megszülettek oly’ technikai csodák, mint nevezett Blogter, Linkter, freeblog redizájnd, Webisztán, a lista pedig hosszú, az Ön ideje kevés, így a teljesség igényétől eltekintenék — különben is a csodablogger Tornado kifejtette, a jó blóger nem riogatja hosszú posztokkal olvasóközönségét. Kedvencem a másik part, röviden csak HH, monogram HH, ő ilyen polihisztor, mindenhez ért, amiről ő nem ír, az igazából nem is hír. Hírbehozó, hogy azon vékony réteg számára is felfedjem a kilétét, akik esetleg nem ismernék őt, szóval Hírbehozó (annyira tetszik a neve, nem tudom elégszer mondogatni magamban), tehát ő, ő is a része idén annak, ami Mózest megszégyenítve már tavaly is két részre szelte a hazai állóvízet. Goldenblog, mi más.

Verítékezz, evezz! Dani kedvenc szavával élve, ezen projekt izzadságszaga a legerősebb. Biztos, ami biztos alapon maguk mögé állították a HVG-t is (tudja, azt a HVG-t, amelyik…), ezúttal pedig megfogták maguknak támogatónak a Blogteret is, én pedig csendben már csak azt várom, mikor blogolhatok végre az Iwiwen. Mindez persze nem baj, kint működik, gondolták akkor nálunk is fog. Az eset ott kezd érdekessé válni, amikor a zsűri blogteres, freeblogos és HVG-s kollega lett (mármint ők egymáshoz kollegák, nem akartam sértegetni őket), pór elé dobtak tucatot per kategória, te meg húzzál egyet. De hol van a tomket blogja? Hol van a médiakurva blogja? Hol a Critical Mass? Hol a Weblabor? A zsűri filterezett. Ezek nem blogok, mert az Index Homárja az, ám nagylelkűen a bizottsági tagok online naplói nem kerültek bele a versenybe. Azt már nem érezték etikusnak. Ez így ebben a formában geci nagy LÓL. De hát csóri magyar népnek ennyire futja. Meg Server Error in ‘/’ Application-re. Az imént ezzel fogadott az arany kupás szájt. Azt hittem idáig ez csak a Statgép védjegye.

Reklámok