Sauerbraten: Doom reloaded

A Sauerbraten a Cube nyomdokában haladó, következő generációs FPS/RPG játékmotor. Az engine-t egyes források Cube 2 („next-gen Cube”) néven is jelölik. A kezdeményezés a Cube filozófiája szerint a játékélményt és a könnyű pályakészítést tűzte zászlajára, a szemkápráztató grafikát másodhelyre söpörték. Mint ahogy az a projekt honlapján a képernyő felvételekből kiderül, azért ezen a téren sem kell szégyenkeznie.

Pillanatkép a Sauerbraten játékból

A játék indítását követően rögvest egy demó módba csöppenünk, ahol kipróbálhatjuk a figura mozgásképességeit, fegyvereit, tesztelhetjük a játék fizikáját zusammen, akár pályaszerkesztésbe is foghatunk, ha úgy tartja kedvünk. A megszokott SP, DMSP és MP módok mellett epizódos játékmenetet is választhatunk. Az első pár perc után a Sauerbraten rögvest belopta magát a szívembe — tisztára, mint egy Doom remake; bugyuta, hortyogó hangot hallató szörnyek, metál háttérzene, nincs free look, a pályák végén főellenség, míg a Might & Magic-et idéző goblinok, trollok, ogrék és további Doomra emlékeztető mutáns ellenségek pedig egymást is sebzik. A Duke Nukem 3D arzenáljára jellemző ököl, puska, rifle, shotgun, rakétavető stb. fegyverek okozta sérülések pontossága, precizitása után pontszámot kapunk, mintegy sarkallva a játékost a jobb koncentrációra.

Noha mint említett, a Sauerbraten a Cube utánnyomása, hangulatában attól teljesen eltérő, új világot nyit meg a player előtt. Elérhető OS X/BSD, Linux és Win32 alá. Modok és további kiegészítők a játékhoz a Quadropolison. Könnyed szombat esti kikapcsolódás.

Reklámok