Alien Arena: űrlépcső a Földre

Tavaly novemberben adta ki a COR Entertainment csapata Alien Arena 2006 (AA2K6) játékát, amely dacára annak, hogy akkor tájt debütált a Quake 4 is, igencsak tekintélyes szeletet harapott ki magának a játékpiacból. A Windows és Linux alá ingyenesen elérhető nyíltforrású játékot a Quake alapokon nyugvó GPL licencű CRX motor hajtja, látványvilágára az Unreal Tournament és az 50-es évek szkifi világa nyomta rá bélyegét.

Részlet az Alien Arena 2006 játékból

Az Alien Arena 2006 (bemutató kisfilm) 34 pályával és öt játékmóddal (Deathmatch, Team Deathmatch, Capture The Flag, All Out Assault és Deathball) érkezik, így egyaránt játszható egyszemélyes módban botokkal, illetve hálózatban is. A játék Uranium Edition változata június elején jelent meg, rengeteg grafikai tuninggal és finomhangolással. Hardverkövelménye nem több mint a Quake 3-nak, Ubuntu Linux alatt a már sokat emlegetett GeForce MX 440 32MB, P3 500Mhz és 448MB SDRAM paraméterű szerkesztőségi tesztgépen közepes minőségű grafikai beállítások mellett tökéletesen élvezhető élményt nyújtott.

Néhány kanyar után erősen az anno rongyosra játszott Abuse érzését adja vissza, vegyítve Wells novelláinak képi világával. A játék többek között letölthető a Forsakenwebről (~160MB). Az Alien Arena 2007-es kiadásán már dolgoznak, nemrégiben publikálták a tervezett fejlesztéseket.

Reklámok