Egoboo: Bishop királyt elrabolták!

Tovább evezvén a nyíltforrású játékok tengerén engedd meg felvezetnem az Egoboo-t. A hivatalos széljegyzetek szerint NetHack ihlette kalandjáték, szerkesztőségünket azonban inkább emlékezteti a Might & Magic egy régebbi kiadására. Anime-szerű, a Legend of Zelda sorozattól kölcsönzött változatos, finoman kidolgozott grafikáját a háttérben OpenGL és SDL hajtja. Windows, Unix és Mac OS X alatt játszható.

Eredetileg zártforrású, windows-os játékként kezdte pályafutását Aaron Bishop és Ben Bishop testvérek gondozásában, majd nemsokkal a projekt indítása után nyíltforrásúvá tették, és lecserélték a Direct3D függőségét a fennebb említett OpenGL/SDL párra. Rendhagyó módon a játék finomhangolása az /etc/egoboo könyvtár alatt található konfigurációs állományokon keresztül tehető meg. Itt paraméterezhetjük az irányító eszközöket, úgy mint billentyűzet, egér és joystick. A játék folyamán végig szabadkamerával dolgozhatunk.

Részlet az Egoboo c. játékból

A választott küldetéshez tartozó szereplőkre jellemző képességeik, fegyvereik, olykor társaik segítségével kell a misszót teljesítenünk. A cél Bishopia királyának megmentése a gonosz erők fogságából, amihez sötét, szörnyekkel teli kazamatánokon vezet az út…

Reklámok