Bodyrock

Először az lett gyanús, amikor a bácsi már félórája az egyik monitor előtt ült, amialatt én megnéztem a teremben az összes másik videoriportot. Akkor tűnt fel, hogy a buta tagbaszakadt nigger és Snoop Dog közös PIMP c. szerzeményének cenzúrázatlan — értsd rettenetesen nagy szilikonos csöcsök vannak benne — videoklipe megy ott. Nem akartam kitúrni onnan, átmentem egy másik terembe, majd amikor ott is végeztem, elindultam megkeresni D-t, de addigra már fényképezővel ült ott a bácsi.

Kivetítő a Cool Hunters kiállításon

A német mintára szabott félcső kishazánkba igyekezett lopni valamit, kintről, a Nyugatról, fiatalokról és szubkultúrákról. Kicsit persze közép-európai lett, igencsak félénk tárlattal, kevésbé cool talán. Meghökkentő — értsd már az MTV-n is rongyosra játszott — klippekkel, extrém — értsd a New Yorkerben is kapható — farmerokkal, néha az egyszerűbb hétköznapokat élő kislányok kedvenceit bemutató, máskor gondolatokat ébresztő deszkások nyilatkozatával. A MayDay riportot ajánlom figyelmedbe.

A mai tizenévesek egy túlkommercializált és túltechnicizált világban élnek, amit formálni kívánnak, és ami átformálja őket. Önmagukról kialakított és közvetített képük rendkívül sokoldalú és színes. Megrajzolható-e portréjuk a képzőművészet segítségével? A „Coolhunters” a fiatal generáció számára (is) központi jelentőségű fogalmak, test, tárgy, nyelv, erőszak, tér, idő és nemiség középpontba állításával, videó- és portréfilmeken, dokumentációkon, interaktív művek bemutatásán keresztül válaszol a fentebbi kérdésre.

A kiállítás tárgyhó 28-áig fogadja az érdeklődőket a Műcsarnokban. Jegyár diákoknak 300 Ft.

Reklámok