Vonat indul Siófok felé a 8-as vágányról

Azt sohasem értettem, az, hogy két színész szar hol házasodik össze, mitől hír. Vagy legalábbis mit keres a híradóban. Ne felejtsd, hogy március 24-én igazi elektronikus zenei kavalkád várható az A38-on, fellép az A Guy Called Gerald, Coyote, Naga és Popbitch. Holnap pedig harmincipszilon!

B-val a múltkor beszélgettünk a közeljővőben tervezett fejlesztésekről Budapesten. Várhatóan szegény West Balkán megint költözik, mert az illetékes vezetőség sétányt tervez a helyére. Csak fél füllel hallottam korábban az Eastend Plaza terveiről (DOC) is, ami az Ügetőpálya helyén foglal majd helyet, és mintegy kétszer akkora alapterületű lesz mint a Westend. Viszonylag keveset hallani az Öbölről is, aminek azonban hozzávetőleges ütemezése és fejlesztési tervei már publikusak. A Lágymányosi híd alatt fekvő Duna-öböl beépítéséről, felpezsdítéséről van szó. Elsősorban szórakoztató- és mulatóhelyek, sportpályák, élményparkok, hotelek stb. telepítése várható. Az átadást tudtommal két ütemben tervezik, nyárig kell elkészülniük a Dunához közelebbi keskeny partsávval, a túlsópartot pedig ősszel teheti magáévá a város és az idegenforgalom. Érdemes vetni egy-egy pillantást a képes koncepció tervekre is, nekem volt szerencsém ezek közül néhányat igen nagy felbontásban is látni, és a tervezett sziklát formáló szállodák — kedvenc szavajárásommal élve — gecijók. Amúgy megtekinthető egy kisfilm is, elég jól körvonalazza, mi várható. A következő lépést már a BKV-nek kell majd megtennie; buszjáratokat indítani arra fele, mert jelenleg igen körülményes megközelíteni az ojjektumot.

Koncepció terv Észak-Csepelről

Egy másik igen érdekes fejlesztés a Budapest, Csepel-Észak szigetcsúcs beépítése c. városfejlesztési ötletpályázat, amelyről azonban egyelőre csak mockupokat találtam, hogy melyik pályázó terveit fogadták el, nem igazán derült ki számomra. Azt pedig kétlem, hogy a mind a kilenc díjnyertes pályamű megvalósításra kerül. A nekem legjobban tetsző tervet a Gyüre Építésziroda Kft. nyújtotta be. Noha sok kézzel fogható információt nem tüntettek fel a webes pályázati leírásukban, a képekből kinyerhető infók alapján talán ez a legkevésbé a valóságtól elrugaszkodó, a város számára legkönyebben adoptálható verzió. A városi park ötlete nekem nagyon tetszik, továbbá a Dunából lekanyarított kis folyócska is meghatározó arculatot kölcsönöz majd a kerületnek. Ez egy kevésbé radikálisabb verziója a legtöbb pénzdíjat elnyerő, 7-es bírálati sorszámú pályamű terveihez képest, akik a sziget északi csücskét gyakorlatilag félbevágnák. Látványosnak látványos, ökológiailag viszont nem tudom milyen hatása lehet.

Reklámok