Vaníliás krémtúró

Gy üzeni neked, hogy 22-én, vasárnap a Magyar Kultúra Napja lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Csudasok csudajó film, nyálazd csak át őket. „Miután ebben az évben január 22. vasárnapra esik, nálunk már délután elkezdődik az »éjszaka«, s 17 órától mindhárom termünkben egy-egy magyar dokumentumfilmmel indul a másnap hajnalig tartó ingyenes vetítéssorozat.”

Ha van kedved, látogass el január 29-éig a Műcsarnokba, ahol a Menü Pont galériában Suzuka, a keleti szexbaba mindennapjainak árulkodó képei tekinthetők meg.

Szöllősi Géza az internetről tölti le képei alapanyagát. Munkáinak technikája eldönthetetlen: valahol a fotó és digitális nyomat közé tehető. A Suzuka és barátai-sorozat fő lelőhelye a japán real-doll típusú, életnagyságú, élethű, mozgatható babák katalógusoldalai. Számítógéppel ezeket a karaktereket illeszti saját, illetve mások által készített amatőr családi képekbe. Az eredetileg szexuális célokra használt babák arcán megjelenő mesterséges érzelem így egészen más, „valódi” értelmet nyer.

A Flickren is kisebb webes tárlat nyílt, ezúttal a fürkésző tekintetű Olvasóm az Apple webes evolúcióját követheti nyomon. Hogy mi a siker titka? Egyszerű. Ők nem ott ragadtak le, hogy táblázatok vagy CSS.

Reklámok