EasyTAG: töltsd meg a zenéd!

Igazából azt sohasem értettem, ha valaki digitális formában elérhetővé tesz egy [zene] albumot, miért nem képes grabbelés előtt megnyomni [a programban] a CDDB gombot, így automatikusan a zenék információs részlegei (gyak. ID3 tagek) is ki lennének töltve. Ez pedig fölöttébb hasznos volna, ha éppen keresel egy számot. Már pedig zenét kétféleképpen hallgatsz. Vagy korábban összeállított játszólista alapján, vagy éppen abban a fázisban tartasz, amikor összeállítod. Esetleg kiválasztasz egy előadót és/vagy albumot. Keresned tehát kell. (Eltekintenék attól az elavult módszertől, mely szerint a fájlrendszerben elfoglalt helye és neve alapján keresed meg. 2005 van, bazmeg!)

Egyesével kitölteni a hiányzó mezőket nem éppen leányálom, úgyhogy inkább dörzsöld meg a lámpást, és rögvest melletted terem az EasyTAG.

EasyTAG is a utility for viewing and editing tags for MP3, MP2, FLAC, Ogg Vorbis, MusePack and Monkey’s Audio files. Its simple and nice GTK+ interface makes tagging easier under GNU/Linux.

A program GNU/Linux, [Mac] OS X és NetBSD alá érhető el. Könnyen áttekinthető, felhasználóbarát felületű, funkciógazdag grafikus alkalmazás.

Képernyőfotó az Easytagről

A segítségével több zenének egyszerre állíthatjuk be az infóit. Egy speciális szerkesztőablakon keresztül akár állománynevek alapján ki is töltethetjük egy komplett albumnyi MP3 címkéit, de lehetőségünk van helyes ID3 adatok alapján egyébként semmitmondó, track28.mp3 sémájú fájlneveket gombnyomásra átnevezni. Nekem bevált, próbálja ki Ön is!

Reklámok