uttorlasz

Tegnap nagyon bebasztam. Ezúton is szeretnék elnézést kérni huligán magaviseletemért.

Tudod, ha hülye vagy, akkor nem biztos, hogy másban kell keresned a hibát. A Weblabor magazin Jön az ECDL Webkezdő minősítés c. híréhez kapcsolódóan felmerült az ergonómia kérdése. Szeretném a figyelmedbe ajánlani az alábbi sorokat. (Természetesen a szerző anoním, érdekes módon.)

Nem szokott fájni a kezem. Ismersz te olyasvalakit, aki azért fogta meg úgy az egeret, ahogy fogta, mert tanulta az edcl vizsgán? Vagy aki 40 percenként pihenteti a szemét ha géppel dolgozik? Érdekes az ergonómia, meg hasznos is, de amiket olvasok a kérdések közt, azokról az angol tudósok jutnak eszembe, akik mindig felfedeznek vmi hülyeséget, pl. h az aranyhalnak 5 mp a rövidtávú memóriája, vagy hasonlókat.

Tudod, nem azért kell pihentetni a szemed negyven vagy akárhány percenként, és nem azért találtatott ki az ergonómia, mert ettől valakinek feláll. Az ember életképessége abban nyilvánul meg, hogy képes felismerni olyan apróságokat, amelyek egészségét hosszútávon befolyásolhatják, és képes változtatni életmódján annak érdekében, hogy optimálisan éljen a körülményekhez képest. Az ergonómia hosszú évek tapasztalát igyekszik irányelvek, javaslatok formájában summázni. Természetesen nem kötelező, nem feltétlen szükséges ezek szigorú betartása, de érdemes ezen tanácsokat megszívlelni, hátha nálunk okosabb emberektől tanulhatunk is néha napján.

Hallgass: Namosh “Pulse” /Who Made Who Remix/ (~6,6MB)

Reklámok