Buszozás helyett inkább ússz?

A napokban Hippivel közelebbről is szemügyre vettük a BKV Útvonaltervező szolgáltatását. (Hiába íratik kötőjellel az érintett lapon, ez bizony egy szó.) Már korábban is hallottam, hogy nemrossz, most azonban erről magam is tanúbizonyságot szereztem. A programban nagyon finoman megadhatók az egyes adatok, így az indulási ill. érkezési helyek házszámra pontosan beállíthatók. Több általunk jól ismert útvonalon teszteltük, és a rendszer kifogástalanul működött.

A keresési paraméterek precízen szabályozhatók aszerint, mennyit vagyunk hajlandók gyalogolni, a legkevesebb átszállást szeretnénk-e elérni, vagy esetleg a leggyorsabb útvonalat keressük. Az Útvonaltervező is szoftver, így természetesen tartalmazhat apróbb hibákat, egyet mimagunk is felfedeztünk. A program fejlesztői nem jegyezték fel a domborzat milyenségét, így amikor bejelöltünk egy csepeli célpontot, majd megadtuk, hogy kemény legények vagyunk, akár 2000 métert is sétálunk, a program büszkén letett Budán a Vágóhíd utcánál. Valóban kétkilométeres körzetben volt az áhított targetum, csupán annak eléréséhez át kellett volna úsznók a Dunán, t.i. Budáról nincs híd Csepelre, pláne nem ott.

Részlet a BKV útvonaltervező térképéből

Erről már tájékoztattuk is az illetékeseket, valamint kértem, legyenek oly’ szívesek, és ne csupán átszállás szerinti lebontásban, hanem összesített formában is jelenítsék meg az utazás várható teljes időtartamát. Válaszlevélében a BKV közölte, igyekeznek hamarosan eleget tenni kérésemnek.

Applause.

Reklámok